dimecres, 26 d’octubre del 2011

Les escoles maten la creativitat?

Sir Ken Robinson (Liverpool, Anglaterra, 1950) és un educador, escriptor i conferenciant britànic, expert en assumptes relacionats amb la creativitat , la qualitat de l'ensenyament, la innovació i els recursos humans. També ostenta el títol de Doctor per la Universitat de Londres des de 1981.
El 1998, David Blunkett, ministre d'Educació i Ocupació britànic, el va posar al capdavant del comitè consultiu nacional sobre educació creativa i cultura. Comitè que, possiblement, va realitzar la major investigació nacional sobre la importància de la creativitat en l'educació i l'economia del Regne Unit .

Fruit del treball en aquest comitè, es va publicar l'anomenat Informe Robinson el títol formal, traduït, és: Tots els nostres futurs: creativitat, cultura i educació. L'informe va tenir un gran impacte ja que posava en relleu l'escàs paper que fins aleshores havia rebut la creativitat i la importància que sobre ella requeia el futur, ja no només del país, sinó de la pròpia humanitat.

Durant la seva carrera no només ha servit al govern britànic sinó que també ha treballat per a altres com, per exemple, el govern de Hong Kong i Singapur, la Comissió Europea i fins i tot per a l'Institut d'Arts Paul McCartney. Actualment és professor emèrit de la Universitat de Warwick i la seva conferència les escoles maten la creativitat exposada al congrés Tecnologia, Entreteniment i Disseny, TED, és una de les més comentades.

“L'estructura de l'educació està canviant, estem en un procés d'inflació acadèmica. De sobte, els títols no valen res.”



Podeu veure també el següent vídeo: http://player.vimeo.com/video/26000006?title=0&byline=0&portrait=0>"

1 comentari:

  1. Corregida l'entrada.
    És de veres la darrera frase, els educadors han (hem) d'estar contínuament reinventant-nos i adaptant-nos...

    Mala faena ens espera!

    ResponElimina