dijous, 1 de desembre del 2011

Mobilitzacions al gener


He vist esta notícia que ja té uns quants dies però em semblava interessant de cara a unes més que possibles retallades en el pressupost de la Generalitat (Valenciana) en l'àmbit de l'educació.


21 de gener: manifestació a València contra les retallades en educació

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic anuncia un calendari de mobilitzacions contra la cessió de sòl públic a centres privats

Una de les últimes manifestacions contra la política educativa de la Generalitat va tindre lloc en abril de 2009. Foto: EL PUNT AVUI.
1
La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha convocat una manifestació a València el pròxim 21 de gener (dissabte) “en defensa de l'escola pública i contra les retallades que hi està patint constantment”. El detonant de la protesta és la decisió de la Generalitat de cedir sòl públic a empreses privades per a la construcció de centres escolars.
Les entitats convocats també realitzaran diversos actes de pressió al llarg d'aquest mes, com ara concentracions davant dels ajuntaments València, Alacant, Castelló, Elx, Dénia, Gandia i Torrent. La Plataforma proposarà igualment als partits polítics la presentació de mocions als ajuntaments a favor de la construcció de centres públics i una reunió amb tots els grups de les Corts Valencianes per demanar-los la retirada de l'article 102 de la llei d'acompanyament del pressupost de 2012, on s'estableix la possibilitat de cessió de sòl públic.
Aquesta mesura “suposa un fre en la construcció de centres públics, els quals patiran una reducció d'unitats i de professorat per culpa del transvasament d'alumnat de l'escola pública cap aquests nous centres; un pas més en la privatització de l'ensenyament; i una clara priorització de l'ensenyament privat enfront del públic per part del govern valencià», critiquen des de la plataforma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada