diumenge, 4 de desembre del 2011

TÒTILS AMB TISORES, de Jordi Roca (www.ara.cat)

Aquesta setmana el Molt Honorable President Mas ha anunciat, curiosament després de les eleccions estatals, el nou pla de tisorades que suposarà 1000 milions d’Euros d’estalvi per a l’economia catalana. Mentrestant hi ha una comunidad autónoma -amb la pell molt fina- que apuja el seu pressupost pel 2012 i dues altres CCAA que tenen un brillant concert econòmic. En definitiva, cap novetat: el paternalisme tòtil habitual i qui dia passa any empeny.

I a l’escola anem fent el que podem. Se’ns ha retallat considerablement el pressupost i s’ha eliminat la sisena hora més per motius econòmics que pedagògics però anem fent. Una altra vegada hem hagut de reestructurar els horaris i en molts casos les sessions han passat de 60 a 45 minuts; poc temps per segons quins continguts que requereixen preparació i logística diversa, però anem fent, gràcies. I ara n’ha sortit una de nova (més o menys), han suprimit les substitucions dels dilluns de manera que si un mestre cau malalt dilluns, l’escola no rebrà una substitució fins el dijous o dimecres a la tarda en el millor dels casos. Tot plegat suposa una dificultat afegida a la feina dels mestres que haurem de cobrir les baixes dels companys més habitualment amb tot el que això afecta per exemple el treball en grups reduïts. A l’escola l’equip directiu en feia broma dient-nos que estem “obligats” a estar sans durant tot el curs. Val més agafar-s’ho amb bon humor.
Ep, que estalviar està molt bé, dins d’uns límits són mesures necessàries si no volem recórrer a plantar quadres de la Merkel als Ajuntaments al costat d’en Mas i el Borbó però, de veritat encara ens faran creure que “todos los españoles son iguales ante la ley”? Fins quan ha de durar la broma? Per què no canvien la Constitución i ens diuen clarament que dins dels espanyols hi ha categories?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada