dissabte, 24 de desembre del 2011

Batxiller: de dos to three

Hola, companys. Bon Nadal abans de res. Com sabeu, esta festa hivernal està marcada pel canvi de govern en el poder executiu espanyol. Caldria destacar en este blog que el seu ministre en cap, Mariano Rajoy, va anunciar en el discurs d'investidura com a president del Govern que el Batxillerat passarà de tindre dos anys a tindre'n tres.

Xiquet davant les successives lleis educatives explicades (o no!) per Román


Tanmateix, el conseller Císcar ha declarat que no creu que això supose un augment en la longitud temporal de l'educació preuniversitària, la qual cosa vol dir que si hi haurà tres cursos de Batxiller només podran haver-n'hi tres en l'ESO. A mi en principi no em sembla malament. Crec que el més probable és que tots els xiquets hauran de fer tres cursos d'ESO i després triar entre fer un any obligatori de Batxiller, encaminant-se a la universitat, o un any obligatori d'FP, encaminant-se cap a nivells més avançats de formació professional. Seria una manera de fer que alumnes que no volen anar a la universitat puguen triar un camí més pràctic i que potencie les seues habilitats personals en lloc d'obligar-los a fer un altre curs d'una cosa que no els acaba. Així també es pacificarien més les aules, crec jo. A més a més fa anys que des de la comunitat educativa es proposa est allargament en la secundària postobligatòria per tal d'igualar-nos a Europa.

Pel que fa al nou procediment d'entrada a la funció docent, encara no han dit res en concret. Ja veurem. I en el tema de la homogeneïtzació dels sistemes educatius de les comunitats atòmiques i el trilingüisme, què hem de dir... Personalment no crec que siga un error que s'introduïsca l'anglés, però en les communities amb llengua pròpia esta entrada de la international lingua franca (que no de Franco) no pot suposar la davallada fins a percentatges inferiors al 50% de la llengua històrica. Jo apostaria per un 66% per al valencià i un 33% per a l'anglés en el futur (deixant fora el castellà com a llengua vehicular en les zones de predomini lingüístic valencià). El problema és que ens volen fer creure que això es pot fer d'un dia per a l'altre i no es pot dur a terme esta reforma sense que als docents ens exigisquen una nivell d'anglés (i de valencià) digne i real, i no un B1 en anglés o un C1 en valencià que després es queda en un A2 i un B2 respectivament. El pitjor de tot és que també hauríem de driblar tots els obstacles cavernícoles que se'ns poden llançar damunt perquè l'ehpaniol no ze dé eng una rehiong de la patria.

Que la Cospedal mos pille confessaos i espere que comenteu el que en penseu!

1 comentari:

  1. Hola: en efecte NO augmentarà la durada de l'educació preuniversitària ni disminuirà l'obligatòria (16 anys, ajustats a lleis de mercat laboral...). El que s'espera que ocòrrega, per desgràcia, és que aquells alumnes repetidors (és a dir, els que faran 16 o més anys al tercer d'ESO) obtinguen el graduat d'estudis primaris i "fora". És a dir, igualment es cobrirà l'obligatòria fins als 16. Llàstima, hi havia un altre camí: ajudar els més desafavorits amb suports i reforços (per cert, donant feina als FUTURS MESTRES). Dic llàstima, perquè és una gran oportunitat perduda d'insuflar AIRE FRESC en un Sistema educatiu exhaust i caduc. Una salutació a tots/totes.

    ResponElimina