divendres, 11 de novembre del 2011

LA PRESIDÈNCIA DE L'AVL





Dos candidats es disputen la presidència de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

Manuel Pérez Saldanya i Ramon Ferrer s’han declarat disposats a presentar-se el 18 de novembre

La renovació de la junta de govern de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) tindrà dues candidatures a la presidència el dia 18 de novembre. Els vint acadèmics que tindran dret de vot, després de la plaça deixada vacant per Ascensió Figueres, que n'era la presidenta, podran escollir entre l'actual president en funcions, Manuel Pérez Saldanya, i el vocal Ramon Ferrer. I set acadèmics més es presenten per ocupar la vice-presidència, la secretaria i dues vocalies.

Per optar a l'elecció cada candidat ha de presentar l'aval de set membres de l'Acadèmia. I la data límit per a presentar candidatures és el 15 de novembre. El dia del ple extraordinari es votarà, primerament, la presidència i, a continuació, la resta de càrrecs de la junta.

Els candidats a la vice-presidència són Josep Palomero i Antoni Ferrando; Verònica Cantó i Àngel Calpe opten a la secretaria; i Emili Casanova, Albert Hauf i Josep Lluís Domènech, a les vocalies. En total, nou candidats per a set places. Totes les places es podran decidir per votació el dia 18 de novembre, però també es podran pactar aabans.

Les candidatures presentades no responen a una batalla entre faccions, segons fonts internes de l'AVL, però s'hi poden destriar sensibilitats diferents. Segons les mateixes fonts, Pérez Saldanya proposa una presidència allunyada dels designis partidistes, una aproximació a l'Institut d'Estudis Catalans, i a una col·laboració amb les entitats que promouen l'ús social de la llengua. En canvi, Ramon Ferrer proposa que l'AVL es concentri en l'estudi lingüístic de perfil més tècnic i és més refractari al IEC.

Tot amb tot, segons les fonts consultades per VilaWeb, les qüestions fonamentals com la unitat de la llengua o la despolitització de l'ens no patiran, guanyi qui guanyi, perquè les batalles entre els sectors secessionistes i els unitaristes s'han diluït completament.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3947582/20111109/dos-candidats-disputen-presidencia-lacademia-valenciana-llengua.html

1 comentari: