dissabte, 19 de novembre del 2011

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua elegeix com a president Ramon Ferrer

Era membre de la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana

Ramon Ferrer, membre de l'actual junta de govern, ha estat elegit el nou president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en leseleccions que s'han fet aquest matí a la seu del monestir de Sant Miquel dels Reis. Els vint acadèmics han triat també els càrrecs que ocuparan a partir d'ara la vice-presidència, la secretaria i dues vocalies. Ferrer era membre de la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

Ramon Ferrer ha obtingut dotze vots, mentre que l'altre candidat, Pérez Saldanya, n'ha rebut cinc. Hi ha hagut tres vots en blanc.

L'altre aspirant a presidir l'AVL era Manuel Pérez Saldanya, president en funcions després de la dimissió d'Ascensió Figueres, que va renunciar el càrrec per integrar una de les llistes electorals del PP.

Mentre que Pérez Saldanya proposava una presidència allunyada de designis partidistes, una aproximació a l'Institut d'Estudis Catalans, i una col·laboració amb les entitats que promouen l'ús social de la llengua, Ramon Ferrer és partidari que l'AVL es concentri en l'estudi lingüístic de perfil més tècnic i és més refractari al IEC.

Tot i les diferències, Pérez Saldanya diu a VilaWeb que Ramon Ferrer li mereix 'confiança i respecte' i que 'serà un bon president'. Ferrer ve del sector secessionista, però Saldanya descarta que hi hagi a partir d'ara cap perill respecte qüestions com la unitat de la llengua: 'Tenim un dictamen d'obligat compliment que marca les línies d'actuació, i aquest dictamen diu que la llengua és compartida amb Catalunya i les Illes i que cal cercar ponts de col·laboració i diàleg'. En aquest sentit, Saldanya recorda que l'Acadèmia 'ha fet un camí important' i que per això les qüestions essencials no es veuran afectades. 'L'Acadèmia estableix que la llengua és una, compartida, que cal evitar el conflicte lingüístic i que cal potenciar-ne l'ús'. Saldanya creu que ara és moment d'avançar 'en allò que importa: les persones són importants, però la llengua ho és encara més'.

3 comentaris:

  1. Hola Laura,
    Hauries de fer referència a la font d'informació d'on has extret aquesta notícia.

    ResponElimina
  2. És una notícia de Vilaweb.

    Caguendénia, eixe havia de guanyar :S

    ResponElimina