dimecres, 23 de novembre del 2011


Lola Johnson es pensava que Tirant lo Blanc era obra d'Ausiàs March



L'error de la consellera, en una cerimònia pública, rebota a Twitter (#lolajohnsonfacts)


La consellera de Cultura, Turisme i Esport, i portaveu del govern valencià, Lola Johnson, va elogiar públicament 'Tirant lo Blanc', però el va atribuir a Ausiàs March, essent així que és arxisabut que és una obra de Joanot Martorell. L'error, per a més inri, el va fer en la cerimònia de lliurament dels Premis de la Generalitat als llibres més ben editats els anys 2010-2011, que es va fer diumenge al Monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana. No portava el discurs escrit i va improvisar davant un auditori ple d'editors i llibreters.

La relliscada va tenir ahir, quan va començar a circular la notícia, resposta a Twitter, sota l'etiqueta #LolaJohnsonFacts, amb comentaris i respostes d'allò més enginyosos.

Literalment, la consellera, va dir: 'La data d'entrega d'estos guardons coincidix amb el Dia del Llibre Valencià, instituït per la Generalitat el 20 de novembre, data en què es va publicar la primera edició del Tirant lo Blanc, l'any 1490, obra que ens ha regalat aquest meravellós escriptor que va ser Ausiàs March'.

La cerimònia

Els premiats de la nit foren: El vampir (Bromera), premi al millor llibre il·lustrat editat, i El arte de volar (Edicions de Ponent), premi al millor llibre editat. El premi a la tasca dels llibreters fou per a la Llibreria la Costera de Xàtiva.


Ací teniu l'enllaç:
http://www.vilaweb.cat/noticia/3953427/20111123/lola-johnson-pensava-tirant-lo-blanc-era-obra-dausias-march.html

1 comentari: