dijous, 17 de novembre del 2011

Vaga d'estudiants

STEPV dóna suport a la vaga del moviment estudiantil el pròxim 17 de novembre



El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV – Iv) dóna suport a la jornada de vaga i de lluita que han convocat les assemblees estudiantils de secundària i de les universitats per al dijous 17 de novembre sota el lema: “Per l'ensenyament públic i de qualitat!”.
El Sindicat comparteix les reinvidicacions del moviment estudiantil i de les organitzacions que convoquen la vaga. Una vaga que té com a reinvidicacions, entre d'altres, manifestar el rebuig a:
- l'aplicació de l'Espai Europeu Superior a les universitats a través de l'anomenada Estratègia Universitat 2015 que està suposant un procés de privatització.
- l'augment de les taxes universitàries en un 7% respecte de les del darrer curs, molt per damunt de la previsió de l'IPC.
- les retallades en les universitats públiques per manca d'un correcte finançament per part de la Generalitat Valenciana que es dedica a desviar els recursos a les universitats privades.
A més, tota aquesta política contrària a l’estudiantat es fa en un context econòmic i social de retallades i de pèrdua de drets entre les treballadores i treballadors i, especialment, entre la gent jove. Un exemple a casa nostra és que el 50% de les persones joves es troben desocupades.
Per tot açò, STEPV ha decidit mostrar el nostre suport i solidaritat a la lluita del moviment estudiantil i de les seues organitzacions a l'ensenyament públic i de qualitat en tots els nivells educatius i anima al conjunt de la comunitat educativa i a la societat valenciana a sumar-se a les mobilitzacions convocades i a construir un ample moviment social d'oposició a les polítiques neoliberals que s'estan duent a terme, també en el sector educatiu.



Manifestació 17N
València.12 hores. Facultat de Geografia i Història. Avgda. Blasco Ibànyez.
Castelló. 12 hores. Plaça de la Independència.
Alacant. 12 hores. Escultura de la mà.



14 de novembre de 2011


Per a més informació, podeu visitar el blog i llegir el manifest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada