dissabte, 5 de novembre del 2011

Poesia oral improvisada



Aquest projecte agrupa quatre centres de secundària: l'IES L’Om de Picassent, l'IES Torroella de Montgrí (Catalunya), I’extensió de Maella de l’IES de Casp (Aragó) i l’IES Sineu de Mallorca, i compta amb el suport i la subvenció del programa ARCE (per a agrupacions de Centres educatius de distints territoris de l'Estat) del Ministeri d'Educació.

En aquest cas, quatre instituts de secundària (de la Comunitat Valenciana, de Catalunya, d’Aragó i de les Illes Balears) han planificat -durant els cursos 2010-2011 i 2011-2012- la recerca i l’intercanvi d’experiències al voltant de la tradició de la poesia oral improvisada en el context geogràfic i cultural de cada Centre, concretats en quatre encontres en cada institut en l'ordre que s'esmenten en aquesta introducció. 

És el cas també que la llengua catalana fa de vincle d’unió i d’interrelació del projecte, perquè és la llengua pròpia de les comarques on es troben ubicats els instituts, de manera que aquest serveix de retruc per a promoure l’ús de la llengua a través de contactes interterritorials importants entre els joves de tots els centres.


Podeu trobar més informació sobre el projecte a la wiki Poesia oral improvisada i també mirar els vídeos sobre el projecte que s'han fet.

Us deixem la presentació del projecte a Ca Revolta dins de la jornada Paremiologia catalana i internet. Presentació d'Amb cara i ulls, de Víctor Pàmies i un vídeo explicatiu.



1r Encontre a Picassent from albaeslom on Vimeo.

1 comentari:

  1. Enhorabona Alícia! És una bona notícia que es reconega un treball tan interessant.

    Pilar

    ResponElimina